Avanai

Handarbetslördag – syträff

  • 2 februari, 2013 09:32

Idag var det dags för syträff igen, i en jättefin lokal i en restaurang i Nossebro. Vi var där för nästan exakt ett år sedan, då Vilda låg i magen. Många av kompisarna från den gången var med idag också, och det var väldigt roligt att träffa dem igen. Extra roligt var det att Vilda INTE var med för första gången sedan hon föddes, och jag hann sy massor! Mest blev det presenter idag, till tre nya bebisar som väntas inom vänkretsen under våren och sommaren. Bilder får därför vänta tills de har kommit till sina nya ägare.

Men några andra saker blev det också. En kjol till mig:

Tyget är från Stoff och Stil och är egentligen ett fodertyg, men jag är väldigt svag för skotskrutigt och tyckte det skulle bli en fin kjol. Mönstret  har varit en gravidkjol, men jag har ändrat till att passa utan gravidmage. Mudden i midjan gör att den sitter bra och är väldigt bekväm. Den var dessutom lätt och snabb att sy, så det blir säkert fler!

Förra helgen blev jag dessutom klar med ett par arbetsvantar till jobbet, men de hann inte komma med i förra lördagens inlägg. Idén kom när jag var ute i fält med jobbet två dagar veckan innan och det var fruktansvärt kallt. Arbetshandskar är inte tillräckligt varma, och mina fina vita mönsterstickade vantar blev snabbt smutsiga när vi tog jordprover. När jag kom hem började jag sticka på ett par tumvantar i gråsvart isländsk ull. De blev jättebra; varma, tål en del fukt, och den mörka färgen gör att de klarar en del smuts. Enda nackdelen är att garnet är rätt grovt och lite sticksigt, så jag har ruggat dem på insidan så att de blir mjukare mot huden.

Garnet är Alafoss Lopi från Islina.se

2 Comments

  1. Li skriver:

    Det var en riktigt snygg kjol!

Kommentera