Avanai

Udda intressen

  • 12 februari, 2013 11:51

Satt och läste om cyanid häromdagen och hittade en lång artikel på wikipedia. Inget konstigt med det, det är ett välkänt ämne som använts länge. Det började med en genomgång av kemi, produktion, förekomst och hur det påverkar kroppen om man får i sig det. So far so good, men sedan kom en länk till en wikipedia-sida som handlar enbart om cyanidförgiftning, och som innehåller en lång och utförlig genomgång av hur och när cyanid har använts till mord och självmord inom populärkulturen. Inte bara i böcker och filmer, utan till och med i dataspel, pjäser och sångtexter! Jag vet inte om jag ska känna mig oroad över att någon har velat lägga ner så mycket tid på att forska om fiktiva cyanidmord, eller tacksam över att personen i fråga lägger sin tid på att skriva märkliga internetartiklar istället för att omsätta sina bisarra specialkunskaper i praktiken.

Kommentera