Avanai

Inför hösten

 • 19 februari, 2013 07:31

Idag har jag satt Vilda i förskolekö. Vi vill att hon ska få en plats i augusti, och eftersom det är 6 månader dit nu är det dags att ställa sig i kö. Även om jag vet att hon kommer vara nästan 1,5 år när det väl är dags känns det helt absurt att ställa min lilla bebis i dagiskö!

3 Comments

 1. Mollan skriver:

  Spännande och läskigt. Jag skulle tycka det var intressant höra vad ni tycker förskolan gett Björn, varför ni valt lämna honom även när ni är föräldralediga och kanske saker som ni önskar va annorlunda (dels intressant höra för att utvecklas själv, å dels tycker jag du har så sunda tankar å åsikter i föräldraskap så är nyfiken på den punkt vi ha gjort olika (har hemma båda barnen)

 2. Avanai skriver:

  Mollan: Vi tycker framför allt att Björn verkar trivas bra på förskolan, han tycker att det är kul och pratar mycket om vad han gör där. Hade han inte verkar må bra där hade vi aldrig haft honom där när en av oss är hemma. Men varken jag eller FÖ är speciellt bra på att hitta på saker att göra hemma, och vi tycker att han behöver stimulans och att få springa och leka av sig med andra barn. Vi har också sett att hans språkutveckling och andra kunskaper får en skjuts av förskolan. Det är också positivt att han lär sig umgås med andra barn och anpassa sig till förskolans rutiner (så länge det sköts bra och ingen kör över honom såklart), eftersom vi inte har mycket rutiner hemma och han behöver kunna det när han kommer till skolan.

  Än så länge har vi inte sett något som vi önskar var annorlunda. På hans gamla förskola var vi tvungna att lämna på en särskild avdelning på morgnarna eftersom hans avdelning öppnade senare. Det var olika personal där varje dag, och han tyckte inte alls om att bli lämnad där. På den nya förskolan har de en annan lösning (tre avdelningar turas om att öppna varsin vecka), men vi har inte hunnit prova den än eftersom han går så korta dagar nu.

 3. Mollan skriver:

  Tack!! :)

Kommentera