Avanai

Snart ett år

  • 11 mars, 2013 08:14

Vilda fyller ett år om två veckor. Hon är mindre till växten än Björn i samma ålder, och jag tycker hon ser alldeles för liten ut för att fylla ett. Kan hon inte vänta lite…

När Björn skulle fylla ett var han grinig och sov dåligt. Det märktes att det hände mycket i både huvudet och kroppen, och det mesta släppte när han lärde sig gå ordentligt. Jag märker samma sak med Vilda nu. Hon har mer humör än annars, och sover fruktansvärt dåligt. Jag behöver för det mesta inte gå upp med henne, men hon vaknar många gånger per natt och är orolig eller ledsen. Mjölkproduktionen verkar svara på hennes beteende, för jag hör hur hon ligger och klunkar i sig mycket mer än hon brukar göra; på nätterna blir det mest snuttande annars och inte så mycket mjölk.

Hon har kunnat stå utan stöd länge, och tagit enstaka steg, men nu de senaste dagarna går hon lite mer. Hon tar 3-4 steg, vinglar till och stöttar sig med handen eller sätter sig ner, sedan tar hon några steg till. Det syns att hon tycker det är jättespännande, hon skiner upp och skrattar varje gång hon lyckas, men det är fortfarande svårt och vingligt. Kanske kan hon sova bättre när hon äntligen får kläm på det.

Kommentera