Avanai

Må bra?

 • 9 april, 2013 10:27

För att fortsätta på nöjd-med-sin-kropp-temat: Det här tidningsstället stod vid kassan på Coop när vi handlade i söndags:

036

Tre tidningar som alla påstår sig handla om hälsa och/eller välmående. Med rubriker som ”Lätta 5 kilo”, ”Slank på en timme”, ”Gifterna som gör dig fet”, ”4 veckor till toppform”, ”Snygg snabbt” och ”Mindre mage”. Det finns faktiskt några rubriker som skulle kunna bidra till ett ökat välmående, som att bli fri från allergi eller minska stress. Men de hamnar i klart underläge under alla dieter, program och guider för att minska, forma, trimma och förbättra utseendet på olika sätt. Utseendet som det tas för givet att man är missnöjd med.

Sådana här tidningar borde inte få lov att ha hälsa eller må bra i sin titel. De borde heta saker som ”Ångest” eller ”Nojja mer” eller ”Amelias bli-missnöjd-med-din-kropp Special”.

2 Comments

 1. Kerstin skriver:

  Jättebra inlägg igen och så sant så. Jag har speciellt retat mig på Amelias tidning M för mogna kvinnor i vilken man absolut inte bejakar rynkor och en äldre kropp utan istället handlar den i stor utsträckning om hur man skall göra för att se 10 år yngre ut än man är. Så jag avstår gärna från denna tidning!
  Kram

 2. Avanai skriver:

  Tack! Ja jag tror man ska vara väldigt selektiv med vad man läser, särskilt många tidningar verkar leva på att locka med det perfekta livet så att man ska känna sig underlägsen och köpa dem för att kunna förbättra sig själv.

  Jag kommer ihåg när min syster läste Veckorevyn och andra tjejtidningar, och de skrev mycket om hur de ville öka självkänslan hos unga tjejer. Ändå hade de artiklar om bantning, träning, sminktips och annat om att förbättra sitt utseende i varenda tidning.

Kommentera