Avanai

”Jag kan inte”

  • 12 april, 2013 10:51

Björn är ibland lite väl benägen att säga ”jag kan inte” när han ska göra något han inte är riktigt säker på. Jag uppmuntrar honom och säger ”du kan visst” eller ”du vet inte förrän du har försökt” men det har inte riktigt den effekt jag skulle vilja. Ibland försöker han, men ofta envisas han med att han inte kan och att jag ska hjälpa honom. Det kan ju vara så att han helt enkelt vill ha hjälp, oavsett om han behöver det eller inte, och att det är sällskapet och uppmärksamheten han är ute efter. Jag märker också en skillnad mellan syskonen, där Vilda tar för sig mer och gör vad hon vill medan Björn tvekar och vill ha oss med sig. Självklart får han ha sin personlighet precis som den är, men det skadar nog inte om vi kan uppmuntra honom att vara lite mer företagsam.

Eftersom han älskar böcker undrar jag därför om någon har boktips för barn som handlar om just det; att våga försöka fast man inte vet om man kan?

4 Comments

  1. Karin skriver:

    Inget boktips, men jag brukar alltid säga ”Okej, men hur skulle du göra OM du kunde?”. Funkar 9 ggr av tio ;)

  2. Pappa skriver:

    När jag hämtade honom idag satte han själv på sig skorna! Oombedd! Flera gånger dessutom,
    han tog av dem för att skaka ur sand och satte på dem igen.

Kommentera