Avanai

Deltidsvego

  • 4 maj, 2013 01:45

När jag var yngre var jag vegetarian i ungefär sex år, och har tänkt länge att jag skulle vilja äta mer vegetariskt igen utan att för den sakens skull vara helvegetarian. Jag tror att vegetarisk mat är bra för hälsan, och är dessutom bra för miljön, men har haft svårt att få till det hemma eftersom FÖ inte gillar bönor och linser, jag behöver en del protein för att hålla blodsockret stabilt och därför inte kan äta bara grönsaker, och jag inte vill att vi ska behöva laga och äta varsin rätt.

Jag kom på idén att äta vegetariskt på jobbet, men fick aldrig tummen ur, förrän nu när jag återgick till jobbet efter föräldraledigheten. Det behövdes nog en sådan nystart för att jag skulle orka komma igång, och nu funkar det jättebra! Jag letar fram ett recept då och då, lagar en rejäl sats (4-6 port) bra vegetarisk mat med protein och gör lunchlådor som räcker minst en vecka. Då vet jag att jag har lunch, det blir ingen stress och jag behöver inte laga extra mat speciellt ofta. Det kan räcka med att sätta på en linsgryta samtidigt som jag lagar middag på helgen, så är nästa veckas lunch fixad. Hittills har jag inte ätit kött på kontoret en enda gång, sedan jag började jobba i januari!

Kommentera