Avanai

Sommarprat

 • 28 juni, 2013 05:58

Om det är någon som inte har lyssnat på Jonas Gardells sommarprat från förra veckan kan jag verkligen rekommendera att man gör det. Det var så fint, jag skrattade och grät om vartannat, och har tänkt mycket på det efteråt.

Framför allt tänker jag på hur väl livet har förberett honom för att bryta tystnaden kring AIDS och hur det var när ”bögpesten” kom, och bli den som får alla att lyssna. En bok som ”Torka aldrig tårar utan handskar” skulle aldrig ha blivit så populär om det inte varit ett riktigt känt namn bakom den, och dessutom ett namn som är känt för lite allt möjligt. Att skriva tunga böcker om AIDS kan vem som helst göra, men hade han inte varit komiker också och ganska extrem i sin roll som homosexuell frontfigur tror jag inte att lika många hade vågat läsa dem. Jag kan tänka mig att hans sätt retar gallfeber på en del, men jag tycker att han är fantastisk. Framför allt hans kristna böcker är riktigt bra, och jag hoppas att han skriver mer av dem.

2 Comments

 1. Mollan skriver:

  Åh, jag älskar Jonas Gardell. På ett sorgligt sätt, som någon jag vill krama om och ta hand om. Gör liksom ont att höra hur han gör fruktansvärda situationer och minnen till underhållning, men samtidigt är de så träffande, talande, genomträngande. Finns sommarpratet att lyssna på i efterhand?!

  Jag är då glad du bestämt dej för att fortsätta blogga!!

  • Avanai skriver:

   Tack! Ja alla sommarprat finns på Sveriges Radios hemsida, i deras app Play och som podcast!

Kommentera