Avanai

Tillsatser av en anledning

  • 21 augusti, 2013 07:59

I Coops egen tidning Mer Smak har de i senaste numret en liten faktaruta om tillsatser, där de skriver följande:

”När det gäller tillsatser i livsmedel gör vi på Coop vårt bästa och lite till. De tillsatser som finns i våra egna varumärken är där av en anledning, som exempelvis konserveringsmedel eller för att ge rätt hållbarhet, konsistens, smak eller färg.”

Tja, det är ju det som är tillsatser: ämnen som påverkar hållbarhet, konsistens, smak eller färg. Och anledningen till att man använder dem? För att man har sparat in på riktiga råvaror för att göra tillverkningen billigare eller enklare, och därmed måste använda tillsatser för att maten ska hålla ihop, se aptitlig ut och smaka något sånär som den riktiga varan.

 

1 Comment

  1. Li skriver:

    Hahaha, det var ju jätteroligt! :-)

Kommentera