Avanai

1,5 år efter amningsavslutet

 • 12 november, 2013 07:20

Igår kväll frågade Björn vad det var jag hade på mig (BH). När jag hade förklarat sa han att om jag tar av mig den kan han och Vilda ”dricka varsin tutte”. Då gjorde det faktiskt lite ont i hjärtat. Det är 1,5 år sedan han slutade amma, men han frågar fortfarande då och då om han inte kan få lite tutte. Jag säger alltid nej, förklarar att jag vill inte ha det så, och att han och jag kan gosa på andra sätt istället. Han accepterar det alltid och blir inte ledsen, men jag tycker det är lite synd att han fortfarande längtar. Det märks inte minst på hur han alltid försöker klappa bröstet när Vilda ammar. Hur mycket jag än säger till att jag inte vill att han gör så kan han liksom inte låta bli, och säger ”men tutten är så mjuk och fin!”

5 Comments

 1. mollan skriver:

  Men åh, det gör lite ont i mitt mammahjärta med. Hade jag inte vetat EXAKT hur du menar med att det bara inte känns bra så hade jag nog tyckt det var lite grymt. Min stora fick ju sluta på mitt initiativ -men avslutet var verkligen utdraget och hon ääääälskade ”sin tutte”. Nu var det närmare ett halvår sedan (ammade båda rätt länge) men hon minns också det som något fint. Hon har dock aldrig frågat om den igen, känns skönt hon accepterat lillasyster fått ensam vårdnad. Men hade hon velat klappa eller så hade jag känt samma som du..

  • Avanai skriver:

   Ja man får stå ut med mycket när man har barn, men att bli tafsad på – hur oskyldigt det än är – där går min gräns. Skönt att höra att din stora har accepterat amningsavslutet så bra. Jag tror egentligen att Björn har gjort det också, eftersom han aldrig blir ledsen när jag säger nej, men någon liten längtan finns tydligen kvar.

 2. PPD skriver:

  Oj, det högg faktiskt till i mitt hjärta också, bara av att läsa om
  hans ord och agerande.
  Jag ammar fortfarande min unge (som är som din Björn) säkert därför
  jag reagerar så. <3
  Vänligen PPD

 3. mollan skriver:

  Ja jag menar på inget sätt att det är något en borde stå ut med eller så! Kände ju precis samma obehag själv i slutet med stora, därav avslut. Menade alltså absolut inget ifrågasättande, men det lät så sorgligt.

Kommentera