Avanai

Tutten sover

 • 3 januari, 2014 09:06

Igår bestämde jag mig för att sluta nattamma Vilda. Jag har tänkt på det länge men dragit mig för det för att jag var rädd att hon skulle bli väldigt ledsen. Men hon nyper mig och slarvar med taget så att tänderna tar i, och till slut blev jag bara trött på att det gör så förbannat ont.

Vid nattningen förklarade jag att tutten ska sova på nätterna nu och att hon får vänta till imorgon. Hon fick ligga på min arm och gosa istället. Hon grät förtvivlat en liten stund, sedan gick hon upp till pappa och somnade i hans famn. Under natten vaknade hon flera gånger och bad om tutte, men när jag sa att tutten sover gav hon med sig och somnade om. Jag är förvånad över hur lätt det gick. Vi fortsätter amma på dagtid tills vidare; jag skulle gärna vilja fortsätta tills hon i alla fall hunnit fylla två.

2 Comments

 1. Ladybond skriver:

  Nattamningen styr hur mycket mjölk du får på dagen.
  Vill man öka amningen så ammar man mer på natten och vice versa.

  Fint av dig :) Hur långt är det kvar tills hon fyller två?

  • Avanai skriver:

   Ja jag vill trappa ner på amningen lite i taget, inte sluta helt på en gång, delvis för att minska mjölkmängden och inte riskera mjölkstockning. Hon fyller två år i mars.

Kommentera