Avanai

Barfotaskor

  • 3 januari, 2014 05:46

Jag har funderat ett tag på att köpa barfotaskor att springa i. Jag har läst en del om barfotalöpning och löpteknik och är väldigt nyfiken på hur det fungerar. Jag har provat några modeller men tyckt att de var lite dyra och ville avvakta ett tag.

Gissa om jag blev glad när jag öppnade julklappar från FÖ och hittade ett par barfotaskor! Så här ser de ut (Vilda tycker också att de är spännande):

DSC03271 DSC03273

Hittills har jag sprungit i dem tre gånger, och är väldigt nöjd. De är så lätta och foten kan röra sig nästan helt fritt, så det känns faktiskt som att springa barfota. Eller kanske som att springa i strumpor, för lite skydd ger de ändå. Sulan ska inte dämpa alls, utan bara skydda fotsulan från hårda stenar etc i underlaget.

Jag har även läst lite om risken för skador med barfotaskor, och håller med om att man får träna väldigt försiktigt i början och trappa upp träningen långsamt. I de här skorna får foten, fotleden och benet göra allt jobb med stötdämpning och balans som skorna gör annars, och efter en livstid i skor är musklerna i foten väldigt svaga.

Kommentera