Avanai

Kalsonger och sommarkläder

  • 6 februari, 2014 10:23

Jag har tänkt ett tag att jag ska sy kalsonger till Björn för att göra av med lite spillbitar, men hade fått för mig att det skulle vara jättepilligt. Igår fick jag äntligen tummen ur och provade ett Ottobremönster. Jag mätte stussvidden först, och det var tur det för enligt Ottobres måttabell ska han ha storlek 98. Han som har 110 i byxor annars…

Första paret blev inte jättevackra. Dels är det svårt att matcha med stuvbitar, och dels har jag ingen maskin som syr snygga dekorsömmar så de ser rätt hemsydda ut. Men Björn blev jätteglad, tog på sig dem med en gång och sa att de var jättesköna.

DSC03362

Så då sydde jag ett par till:

DSC03378

Trots att jag gillar vintern börjar jag längta efter våren, och blev sugen på att sy en somrig klänning till Vilda. Jag har aldrig sytt en singoalla förut, och ville se hur det är. Det här mönstret är också från Ottobre, men jag har tagit in det ganska rejält eftersom en del av deras mönster är fruktansvärt breda:

DSC03369 DSC03364

Slutligen en top/blus till mig själv. Jag hade en gammal top som jag gillade men som började bli sliten och missfärgad, så jag klippte sönder den och ritade ett mönster utifrån den. Jag sydde en i lakanstyg först, och blev ganska nöjd även om tyget egentligen är för tjockt och stelt för den här sortens plagg. Men nu när jag vet att det blev bra kan jag sy fler!

DSC03381

 

1 Comment

  1. Hanna skriver:

    Känner allt igen två av lapparna! :D Kul att de kom till användning.

Kommentera