Avanai

Otäckt

  • 10 augusti, 2014 08:16

Jag brukar undvika Aftonbladet, som jag tycker har en trovärdighet och en kvalitetsnivå i samma liga som den trashigaste skvallertidning, men ibland skriver de faktiskt om verkligheten också. Som det här, om hur Amazon tar över bokbranchen och styr den helt efter sin egen agenda. Jag har hört om det tidigare, genom författare som Stephen King och Neil Gaiman som skrivit om det på sina bloggar och twitter. Fy fan. Inte nog med att Amazon verkar behandla sina anställda som skit; de tar sig rätten att bestämma vilka böcker som ska få synas och säljas, och vilka som inte får det.

Jag har handlat mycket på Amazon, eftersom de verkligen har ALLT. Framför allt amerikanska böcker som kan vara svåra att få tag på via svenska bokhandlare. Men jag kanske kan klara mig utan dem framöver, eller försöka hitta utländska bokhandlare som inte är anknytna till Amazon.

Kommentera