Avanai

Blodbad

 • 15 november, 2014 08:45

Jag gick ner till hönshuset som vanligt med lite matrester, men fick en hemsk chock när jag öppnade dörren och hittade allihop döda. Något djur hade lyckats ta sig in och bitit ihjäl alla fem. Det måste vara ett ganska litet djur, för det har lyckats ta sig genom en stängd hönsgård och sedan ta sig ut igen, men tillräckligt stort för att rå på en fullvuxen tupp. Jag vet inte vad det kan vara, för jag har bara sett räv och rovfågel häromkring, och de är alldeles för stora. Vad det nu var hade ätit på en av dem, men bara dödat de andra och sedan lämnat dem orörda.

Så nu har vi inga hönor längre. Vi ska antagligen skaffa nya, men det får bli till våren. Just nu orkar jag inte ta tag i det.

4 Comments

 1. mollan skriver:

  Men fy vad hemskt!!! Var obehagligt bara att läsa om så vill verkligen inte föreställa mej hur det var live sas.. så sorgligt och hemskt!! Och extra sorgligt för barn, här gråter de flera dar om de ser en död igelkott.. så en del av hemmets liv är såklart tusen gånger större.
  :(

 2. Malin skriver:

  Fy så trist!

 3. Malin skriver:

  Jag skulle gissa på mink. De tar sig in nästan var som helst och höns är ingen match för dem. Inte ens en stor tupp.

  • Avanai skriver:

   Ja vi tror också på mink, har hört att de kan bete sig så. Nästa hönshus vi bygger ska bli betydligt säkrare!

Kommentera