Avanai

Löp-appar

  • 14 februari, 2015 08:18

Jag har äntligen kommit igång med löpning igen efter några år av bråkiga knän. Jag säger ”äntligen” för jag tillhör de där underliga människorna som faktiskt älskar att springa. Att komma hem från jobbet stel och trött av allt stillasittande på kontoret, ta på sig träningskläder och ge sig ut i skogen ensam i tystnaden, det är ren njutning. För att inte tala om endorfinkicken och den sköna avkopplingen efteråt…

Jag skulle vilja testa någon app för att hålla reda på mina rundor, hålla lite koll på hur långt jag springer (framför allt när jag springer i skogen utan att följa stigar/vägar) och gärna få rekommendationer om andra rundor i närheten. Jag har testat Runkeeper ett tag, men är inte så nöjd med den. Den har en funktion där den ger en statusuppdatering var 5:e minut då den talar om hur långt och snabbt jag har sprungit. För någon som mig som springer för avkoppling och ensamhet är det otroligt störande när den pratar hela tiden, och jag har inte lyckats stänga av den funktionen. Dessutom skickar den mail där den peppar mig till att springa mer, vilket jag tycker är lite stressande. Jag behöver inte pepp eller motivation, det har jag redan. Jag vill bara ha lite koll på hur jag springer. Mer tekniskt än socialt/motiverande alltså.

Jag har läst lite på nätet om andra appar och tänkte testa Runmeter nu. Någon som har testat den, eller har andra förslag?

Och när vi ändå är inne på löptips: hur sjutton springer man med en iPhone utan att den blir fuktig eller kall?? Jag springer i alla väder, och iPhonen är ju så förbannat känslig!

Kommentera