Avanai

Nytt i hönshuset

  • 30 maj, 2015 06:35

När vi skaffade hönorna för snart två år sedan fick vi med hönshuset på köpet. Då tänkte jag inte så noga på hur det var byggt, utan tänkte att de som byggt det till sina hönor väl visste vad de gjorde. Allt eftersom började jag fundera lite på hur smart det är att ha nakna spånskivor och parkettgolv (!) i ett hus där man håller djur.

IMG_0592

Nu blev vi ju av med alla våra hönor i höstas, och passade på att renovera hönshuset medan det stod tomt: Färg istället för naket trä, ny lucka och så se till att det är tätt så att inga objudna gäster kommer in. På sikt ska även hönsgården byggas ut och bli större och grönare.

Vilken skillnad det blir med bara lite färg!

IMG_0706

 

Och nu idag fick vi äntligen nya invånare! 6 st brahmakycklingar (möjligen korsade med något annat). Säljaren var nästan helt säker på att det är en tupp och fem hönor, men det får väl framtiden utvisa…

IMG_1070

Kommentera