Avanai

Min morbror trollkarlen

  • 24 mars, 2015 07:35

Jag och Björn har läst ut Min Morbror Trollkarlen nu, och har börjat på andra boken i serien; Häxan och Lejonet. Jag minns att jag tyckte om dem när jag var yngre, men de är faktiskt ännu bättre än jag kommer ihåg. De är så vackert berättade, på ett ganska enkelt sätt samtidigt som det finns något högtidligt och storslaget i dem. Kanske för att det är så mycket bibliska referenser i dem. När Aslan skapar Narnia med sin sång är otroligt vackert.

Björn tycker minst lika mycket om det som jag gör. Han sitter inte alltid stilla när jag läser, men det kan man kanske inte vänta sig av en femåring. Han lyssnar i alla fall, nästan andäktigt, och efteråt kommer han ihåg vad vi har läst. Idag sa han att om Vilda inte är snäll kanske faunen ger henne till Häxan. Det tyckte jag var jättekul, och Vilda blev inte ledsen för hon förstod inte vad han pratade om. Hon är med ibland när vi läser, men blir snabbt uttråkad och går därifrån.

Det här har jag längtat efter; att få dela min kärlek till böcker med mitt barn. Till viss del kan man ju få det med småbarnsböcker också, men det är en helt annan sak med en ”riktigt” bok.

2 Comments

  1. Louise skriver:

    Häftigt att Björn kan koncentrera sig och lyssna!
    När jag läste Häxan och Lejonet för sonen, blev det av en slump så att på Långfredagen läste vi om hur Aslan offrades. Blev en bra ingång till att berätta mer om varför vi firar påsk.
    Önskar er en bra påsk!
    Louise

Kommentera