Avanai

Sticka med små stickor

  • 23 augusti, 2015 05:57

Jag föredrar att sticka med halvgrova eller grova stickor och använder sällan mindre än 4,5 mm. Mindre än så tar ju en evighet, i alla fall om man ska sticka något stort. Men det finns ju så mycket fina mönster för små stickor…

Inför semestern bestämde jag mig för att prova. Jag vill gärna ha en lite tunnare sommarkofta och hittade ett fint mönster. Stickstorlek 3. Jag stickar nästan bara i ull och ville gärna prova ett annat material så jag hittade ett bomull/syntet-garn på Stoff och Stil som inte var så dyrt. Jag vill inte spendera för mycket på garnet när jag inte vet om jag kommer orka färdigt.

IMG_1770

Nu någon månad senare har jag kommit ganska långt! Jag har stickat från halsen ner till midjan och har nederdelen, ärmar och knappkant kvar. Den lär ju inte bli klar innan sommaren är slut, men det kommer ju fler somrar… Nu när jag vet att det faktiskt går att sticka smått börjar jag bli riktigt sugen på att sticka en bohuströja någon gång. Jag fick en mönsterbok för ett tag sedan med fantastiskt vackra tröjor, men har alltid tänkt att det där orkar jag aldrig sticka. Men kanske någon gång…

Kommentera