Avanai

Urd

  • 24 januari, 2016 07:01

Jag har fortfarande inte köpt den där knappen som saknas till bomullskoftan, men det är ju ingen anledning till att inte börja på något nytt…

Jag har börjat på en tröja som heter Urd. Minns inte var jag hittade mönstret först, men man kan hitta det här. Jag vill gärna ha det som en kofta istället för tröja, så jag har lagt till 2 aviga maskor på varje varv så att jag ska kunna klippa upp sedan och sy dit en dragkedja. Metoden heter steek och jag har lärt mig den när jag stickat efter isländska mönster. Tidigare har jag inte fått till de uppklippta kanterna så snyggt som jag skulle vilja, så jag ska se om jag kan finslipa min metod när jag väl kommer dit.

IMG_1708

Jag använder ett ganska grovt ullgarn som heter Peruvian Highland Wool och är köpt på Strikk i Göteborg. Verkar vara ett härligt garn, och finns i många fina färger!

Kommentera