Avanai

Massmord i hönsgården

  • 1 september, 2016 07:51

Idag när vi kom hem låg det en död kyckling i hönsgården. De vuxna hönorna kan ibland vara lite väl hårdhänta mot kycklingar och ungdjur, och jag trodde först att det var det som hade hänt. Men när jag gick in och tittade hittade jag en till död kyckling. Av våra åtta kycklingar var det allt som fanns kvar. De fyra vuxna hönorna verkade tack och lov helt oskadda.

Hela hönsgården är omgärdad med nät, inklusive tak och golv, men det finns några ställen där jag varit tvungen att lappa och skarva med nätet. Något – en räv? – har grävt sig in under hönshuset, lyckats hitta en svag punkt, tryckt undan stenarna jag lagt i vägen som förstärkning, och sedan tryckt sig igenom. Den måste dessutom ha gjort det flera gånger eftersom den lyckats sticka iväg med sex kycklingar.

mord2  mord

Jag vet att det är naturens gång, men fy fan vad trist det är att komma hem och upptäcka att någon har kalasat på mina djur. Särskilt kycklingar som jag varit med och kläckt och tagit hand om sedan de var små dunbollar.

Tack och lov har vi en höna som ruvar just nu, så med lite tur kan vi få några till innan hösten kommer och det blir för kallt. Sedan får vi vänta till våren.

1 Comment

  1. Lina skriver:

    Åh det där har jag också varit med om. Var en mink den gången. Så himla vidrigt att komma till hönsgården varje dag och hitta en efter en höna/kyckling/tupp som strukit med. Där låg de, utan huvuden och tömda på blod. Tillslut hade vi inga kvar eftersom min moster (som hönsen bodde hos) inte orkade med att rovdjurssäkra hönsgården… Snyft.

    Hade hade förövrigt en tupp som hette Sune och en som hette Giorgios. Den första en brun liten sak som var världens mysigaste. Den andra en ståtlig vit liten herre som såg ut som en fjällripa. Mer snygg än snäll dock…

Kommentera