Avanai

Förlossningspodden

  • 30 januari, 2017 08:11

Efter tips från en kollega har jag börjat lyssna på Förlossningspodden, och herregud vad bra den är! Jag var inte så intresserad först för jag har ju fött två barn redan, det har gått bra och jag är inte förlossningsrädd, så vad skulle den kunna ge? Men oj vad fel jag hade! Varenda avsnitt är superintressant, oavsett om jag kan relatera till deras berättelser eller inte. Det finns verkligen ett behov av att prata om förlossningar, oavsett om man inväntar första gången eller har flera bakom sig. Även en lätt förlossning är ju en enorm händelse i livet som inte liknar något annat man kan vara med om.

Jag har haft lite svårt att ta till mig den här graviditeten jämfört med de andra två. Den kom vid en tid i livet då det hänt mycket annat de senaste åren, från jobbtrassel och stressproblem till utbyggnad av huset. Utöver det fortsätter ju den vanliga vardagen med två barn och allt som ska göras varje dag. Det fanns helt enkelt inte ork till en graviditet också, och jag tror att det är därför jag dels har mått mer illa den här gången (inkl sjukhusvård för uttorkning, något jag har sluppit med de andra barnen) och dels varit mycket tröttare och på sämre humör.

Det har lett till att jag antingen har fokuserat på hur jobbigt det är att vara gravid, eller försökt att inte tänka på det alls. Det är inte förrän jag började lyssna på Förlossningspodden den sista månaden eller så som jag äntligen har kunnat landa i att vara gravid, acceptera det jobbiga utan att kämpa emot, och börja känna att det är verkligt att det faktiskt ska komma ett barn till. Jag har också haft svårt att förbereda mig på förlossningen eftersom det är motigt att träna avslappning och andningstekniker när man helst bara vill gömma sig och låtsas att det inte alls kommer bli någon förlossning, och har oroat mig lite för hur det ska gå. Men efter alla timmar med Emmas lugna röst i öronen och alla hennes fantastiska gäster känner jag mig hur taggad som helst nu.

Förlossningspodden har paus just nu men det finns massor av avsnitt att avnjuta på hemsidan eller i valfri podspelare! Jag rekommenderar den verkligen!

Kommentera