Avanai

Nystickat

  • 30 januari, 2017 12:04

Jag har massor med färdigstickat sedan sist som jag inte orkat fota och lägga upp, men här kommer i alla fall en del av den senaste skörden. Man hinner sticka mycket när man går hemma och väntar på bebis!

vantar

Först och främst ett par ljust gråblå tovade vantar som ska till webshoppen så småningom fast jag kommer inte lägga upp dem nu. Det är nämligen en del förändringar planerade för shoppen, bl a en flytt till Etsy, men eftersom jag ska föda barn vilken dag som helst nu får det vänta lite. Men om du är sugen på att köpa något ligger shoppen fortfarande uppe och det går alltid bra att maila och fråga om du ser något här i bloggen du vill köpa. Mailadressen är avanai@gmail.com.

sockar

Raggsockar av restgarn. Garnet är Novitas 7 bröder och designen är min egen. Hälen kallas för förstärkt häl men om den är mer hållbar än andra vet jag inte än. Snygg är den i alla fall! Något krångligare att sticka än den fleegle heel jag brukar använda, eftersom man varvar lyfta och stickade maskor efter ett bestämt mönster som jag har svårt att komma ihåg.

gris

Vilda hittade den här mössan i en bok från biblioteket och tjatade på mig tills jag stickade den åt henne. Den har även matchande strumpor och vantar som ska se ut som klövar. Vantarna fanns det också mönster på i boken men strumporna fick jag improvisera efter ungefär samma princip. Även här är garnet Novitas 7 bröder, 75 % ull och 25 % syntet. De har det här garnet på Rusta som ligger nära oss, så det blir en hel del stickat av det…

Boken som mönstret kommer ifrån heter Monsterstickat för små monster och är skriven av Nuriya Khegay. Jag kan verkligen rekommendera den om man vill sticka söta saker åt småbarn, det finns hur mycket som helst!

dress

Den här klänningen är till Vilda och är stickad av ett garn jag hittade på Gekås för evigheter sedan. Jag tror att det är en blandning av ull och syntet. Grundmönstret till klänningen kommer från min favoritbok; Knitting with Icelandic Wool som jag köpte på Island för några år sedan. Jag älskar islandsstickning även om jag plockat bort den typiska flerfärgsstickningen i just den här modellen. Jag har istället lagt till ett flätmönster för att den ska se lite mer spännande ut.

hat

Den här mössan är också baserad på ett isländskt mönster men stjärnmönstret har jag ritat själv. Jag älskar färgerna och tycker att den blev jättefin, men tyvärr ser den inte klok ut när man sätter på sig den. Formen blev för rund och den ser ut som en hjälm. Jag stickade den åt mig själv men kommer nog att sätta i ett foder och ge den till Vilda som inte är lika kräsen (eller klär bättre i hjälm). Garnet heter Soya och är en blandning av ull och sojafiber. Det är alldeles himmelskt mjukt och färgerna är underbara men tyvärr noppar det en del. Kanske inte helt överraskande eftersom jag köpt det billigt på Netto.

På stickorna just nu finns en drakmössa från samma bok som grismössan kommer ifrån. Den ska min systerson få om den blir bra. Jag har precis repat upp en huva/liten cape till mig själv efter mönstret Scarlet Capelet på Ravelry eftersom jag inte tyckte den blev bra. Formen på huvan blev inte så snygg som på bilderna, och när jag skulle öka för axlarna blev det alldeles fel med antalet maskor och jag orkade inte försöka reda upp det och göra om. Jag vill fortfarande sticka något liknande, men måste hitta ett annat mönster.

Kommentera