Avanai

Lillebror

  • 9 februari, 2017 07:58

Två dagar efter BF kom han till slut, en rejäl pojke på 3970 g och 50 cm. Förlossningen gick snabbt men var den jobbigaste av dem alla tre. Mer om det blir det nog i ett eget inlägg. Men ut kom han i alla fall, och vilken lättnad och lycka det var att få upp honom på bröstet och inse att det äntligen är över. Ingen mer graviditet, ingen mer förlossning, nu är vår bebis äntligen här!

Pytte1

Nu har han hunnit bli en vecka gammal och vi har nästan bestämt oss för ett namn till honom. Det har varit svårare än för de andra och vi har grubblat mycket och letat i otaliga listor. Vi ska fundera någon dag till men sedan vill vi ha det bestämt så att han kan skrivas in vid namn på BVC, vi kan ansöka om barnbidrag och andra formaliteter. Dessutom är det ju trevligt om bebisen heter något, även om arbetsnamnet Pytte duger bra ett tag.

Pytte4Pytte3

Så här ser han ut efter en vecka. Vilken skillnad! Amningen gör ganska ont än så länge (jag får honom inte riktigt att gapa tillräckligt stort och det underlättar ju inte) men annars fungerar den bra och han äter som en häst. Imorgon är första BVC-besöket och det ska bli spännande att få veta hur mycket han har gått upp!

Någon syskonsvartsjuka har vi inte märkt av än så länge. Björn har sagt några gånger att han saknar mig och önskar att jag kunde tillbringa mer tid med honom, och Vilda saknar att klappa på gravidmagen, men ingen av dem har visat ett spår av irritation mot sin lillebror. Istället överröser de honom med beröm, kärleksförklaringar och ömma klappar. Och börjar han leta efter bröstet och jag inte är där direkt ropar de att bebisen är törstig och jag måste komma genast! Vilda är med på alla blöjbyten, hjälper till att sätta på blöjan och knäpper knappar i kläderna. Hon vill gärna sitta i soffan med honom i famnen och han verkar gilla att ligga hos henne både när han sover och när han är vaken.

Pytte2

Kommentera