Avanai

Veckans sjalbild

  • 12 april, 2017 09:02

När Björn och Vilda var ca 3-4 månader började det bli dags att lägga undan trikåsjalen och börja med något lite stadigare. En trikåsjal ska ju ge efter lite, och det blir inte så bra med ett större och tyngre barn som gärna lutar sig ut för att se sig omkring.

Vidar är två månader nu och det går knappt att ha trikåsjalen längre. Han är så stor och tung att han hamnar snett så fort han lutar sig åt sidan det minsta.

sjal

Det är lite synd, för det är smidigt och bekvämt att bära i trikåsjal när de är för små för att man ska kunna sätta ner dem eller ta dem på ryggen. Nu har jag börjat varva med både vävd långsjal (likadan som trikåsjalen men i ett icke-stretchigt tyg) och mei-tai.

meitai

Den här mei-taien är hemmasydd och jag har köpt den begagnad från en kompis. Den är lite krångligare än trikåsjalen eftersom man måste knyta och knyta upp varje gång ungen ska i eller ur till skillnad från trikåsjalen. Lite bökigt när man ska på ärenden med bilen och det blir mycket upp och ner. Men å andra sidan är den väldigt bekväm att bära i, stark och rejäl och barnet sitter bra.

Just den här sjalen har även ett starkt affektionsvärde eftersom kompisen som sydde den inte bara introducerade mig till den underbara sjalvärlden utan även var ett ovärderligt stöd när Björn var liten och jag var omtumlad nybörjarförälder. Den har använts flitigt till de två äldre barnen, särskilt innan vi skaffade sele, och kan bäras både på magen, sidan/höften och ryggen. Snabb och smidig att knyta och tar nästan ingen plats när man viker ihop den, vilket är en fördel jämfört med sele om man ska ut och resa, vill ha med sig ett bra bärverktyg men har ont om plats.

2 Comments

  1. Julia skriver:

    ❤️❤️❤️ Det värmer att se den användas. Och du är ett ovärderligt stöd för mig, alltid ❤️❤️❤️

  2. Lina skriver:

    Vad härligt att du fortfarande har användning av den även till barn tre :)
    Jag fick låna Fridas ringschal (heter det så?) med Aaron och den var väldigt skön men det blev snabbt för tungt tyckte jag. Det var då vi köpte en begagnad Ergobaby och det är ju hands down det bästa jag köpt under småbarnstiden. Så jäkla bra. Använder den fortfarande till Märtha ibland för att hon lugnar sig i den. Testade en trikåschal som vi lånade av våra grannar till Märtha i början vilket var superskönt, men eftersom vi redan var sålda på ergobabyn så gav blev det ändå mest att vi använde den.

Kommentera