Avanai

5 månader

  • 1 juli, 2017 08:59

Vidar blir 5 månader idag! Amningen krånglar fortfarande men inte lika mycket tack och lov. Ett tag var det nära att han fick ersättning istället, men nu fungerar det även om jag måste lirka lite med honom då och då för att få honom att vänta på att mjölken kommer.

Annars har han börjat sitta i barnstol och kan sitta med vid bordet, i alla fall en liten stund. Smakportionerna går nästan lite för bra. Han har börjat fatta nu hur man gör när man äter och blir upprörd om han inte får mer. Jag tror inte det gör någon skada om han får några teskedar istället för ett kryddmått som BVC har ordinerat, men försöker ändå se till att det inte blir för mycket.

vidar

Annars är han för det mesta en glad kille som tål mycket tough love från sina syskon och som gillar att ligga på golvet och gymnastisera. Han har lyckats komma upp på händer och knän, men har inte fattat hur han ska kunna förflytta sig. Istället hasar han omkring på mage eller går upp på händer och fötter (tår) tills han ramlar omkull. Det är hur som helst dags att plocka bort småsaker från golvet, för han kan förflytta sig flera meter. Helst medan man tittar åt ett annat håll.

vidar2

 

Om han bara kunde sova lite bättre på nätterna också skulle jag vara glad. Han har en lååång period nu när han är orolig på nätterna och vill äta ofta!

1 Comment

  1. Anne-Marie Göransson skriver:

    Fina bilder och fin beskrivning hur livet är för en 5-månaders Vidar! Det syns verkligen att han tycker att mat är intressant.

Kommentera