Nu börjar det!

1:a adventsgudstjänst igår, och som vanligt var den fantastisk! När Fässbergs församlings bästa solist, Glenn Rosander, sjunger ”Gör portarna höga” som postludium, då kan julen börja! Maken till sångröst får man leta efter, och att avsluta en så stämningsfull gudstjänst med den pampiga storslagna sången är verkligen ett genidrag.

Det var många stå upp-moment under gudstjänsten, och nu när yrseln har fått sällskap av foglossning är det ännu svårare att stå. Ofta fick jag sitta ner under psalmerna, men dels är det ganska ensamt att sitta där bland en skog av stående människor, och dels var det svårt att se sångtexterna som visades på en skärm längst fram i kyrkan eftersom psalmböckerna tagit slut. Jag fick växla mellan att sitta och stå, och blev lite frustrerad över min kropp som inte samarbetar.

Fast när jag tänker efter så samarbetar den faktiskt väldigt bra, bara inte med mig. Jag tänker mig hur den säger ”du vill ha extra blod i huvudet så att du kan stå i kyrkan? Haha, skulle inte tro det! Men om det blir något över när bebisen fått sitt ska jag fundera på saken.” Det är en underlig känsla, att leva på rester i sin egen kropp. Allt från energi och näring till syre och vätska går till bebisen först, och jag får det som blir över. Att jag dessutom ammar gör att mina behov och önskemål halkar ännu ett steg ner på prio-listan.

På kvällen var jag och Björn på Thanksgiving-middag hos mamma, och när vi kom hem satte vi upp lite julpynt. Björn var förundrad över stjärnan i fönstret, men tappade snart intresset när han upptäckte julgransfoten bland de andra julgrejerna. Den lekte han intensivt med i ungefär en halvtimme, vilket gav mig gott om tid att sätta upp resten av pyntet. I morse var det härligt att sitta och lyssna på morgonandakten och äta frukost i skenet från stjärnan i köksfönstret och det första adventsljuset.

Posted in Andlighet i vardagen, Gravid, Småbarnsliv

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>