Stiltje

Det står stilla på den andliga fronten, trots att julen närmar sig. Det inre mörkret har lättat men energin räcker inte riktigt till allt jag vill göra. Jag har inte orkat gå i kyrkan, och har fokuserat på den jordiska delen av julfirandet. Julklapparna är så gott som färdiga och jag är nöjd med att jag lyckats med julförberedelserna utan stress. Jag hade velat ha mer tid till eftertanke, kyrkan och den underbara julmusiken, men ibland får man helt enkelt nöja sig med vad man har. Med jobb, småbarn och annat som tar tid och energi blir livet väldigt här och nu, och fokuserat på den dagliga driften. Jag kan sakna att ha tid att sitta ensam och tänka eller lyssna på musik, men accepterar att den här delen av livet inte riktigt har plats för det.

Barnet i magen sparkar och påminner mig om att det snart kommer att bli ännu mindre tid utöver vardagssysslorna. Det är ok, att ta hand om barn är också andligt om än på ett annat sätt. Jag tänker ofta på vilket privilegium det är och vilket ansvar Gud har ålagt mig genom att låta barn få komma till mig. Det är en ära lika mycket som det är hårt arbete, och det ger så mycket på så många plan att få vara med på nära håll när en liten människa skapas, föds och växer upp. Finns det något sätt att ge mer av sig själv än att vara gravid, föda, amma och ta hand om ett barn? Det finns det kanske, men för mig är föräldraskapet det ultimata tjänandet av både Gud och mänskligheten.

Jag har pratat med min chef och bestämt att jag ska vara ledig från ca 2 veckor innan barnet är beräknat att komma, och sedan året ut. Det blir ganska exakt tio månader. Det känns otroligt långt, med Björn var jag hemma ca 7 månader och tyckte att det var en evighet. Men jag är glad över att jag har möjligheten att vara hemma och umgås så intensivt med mina barn. Den svenska föräldraledigheten är verkligen fantastisk!

Posted in Andlighet i vardagen, Gravid, Småbarnsliv

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>