Intermission

Vi håller på att beta oss igenom alla dagisbaciller och pussla ihop jobb med sjuk- och vab-dagar, så därför blir det inte så mycket energi över till andlig inspiration. Särskilt inte nu när jag bara har 4-5 veckor kvar till bebis och det känns som om krafterna minskar för varje dag. Det får vara så ibland, vardagslivet måste fungera först och främst och den andliga världen får ibland komma i andra hand. 

Jag var i alla fall på veckomässan i Toltorpskyrkan igen förra veckan. Prästen som har dem är verkligen helt fantastisk. Den här gången sa hon klart och tydligt ”Jesu kropp för Er utgiven” och ”Jesu blod för Er utgjutet” när det var min tur i nattvarden. Jag tackade henne för det efteråt, för det känns så fint att någon uppmärksammar att jag inte är ensam i den här kroppen just nu. Hon sa att hon tyckte det var viktigt att även bebisen får ta plats i kyrkan. 

Annars läser jag vidare om Uppenbarelseboken. Den är indelad efter Uppenbarelsebokens kapitel, med bibeltexten först och sedan olika tolkningar, och jag märker hur jag för varje kapitel blir lite bättre på att tolka symbolerna i den bibeltext som inleder kapitlet. Men jag måste säga att jag börjar bli lite trött på Uppenbarelsebokens svulstiga stil och överdrivna bildspråk. Det är änglar och basuner och katastrofer, odjur, domedag och krig om vartannat. Ingen plats för nyanser eller stilla reflektioner precis. Det är lite som att se en actionfilm som är överbelastad med specialeffekter och man till slut känner att man inte orkar med en till explosion eller ännu en biljakt.

När jag är klar med Uppenbarelseboken vill jag läsa lite mystik igen, kanske om bön, nåd eller något annat lagom abstrakt ämne. Eller möjligtvis vidare bibelstudier fast om en helt annan typ av bibeltext. 

Posted in Andlighet i vardagen, Bibeln, Böcker, Gravid, Kyrkan, Småbarnsliv

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>