I väntans tider

I onsdags var sista dagen innan föräldraledigheten, nu är det bara att vänta på bebisen. Det är en märklig tid, man liksom hänger stilla i ovissheten om vad som väntar och när det ska ske. Bebisen kan födas imorgon, nästa vecka eller kanske om en månad. Jag kan må bra fram tills dess, eller ha det jättejobbigt. Allt är dolt och väntar på rätt tillfälle att ge sig tillkänna.

Jag har hittat någon slags andlig balans tills vidare, där jag och Gud lever sida vid sida men inte gör så stor affär av varandra. Jag går på den lilla veckomässan i Toltorpskyrkan varannan vecka, och tycker att det räcker rätt bra. Har tagit en paus från bibelstudier till förmån för lite skönlitteratur, men har flera kristna böcker som väntar på att läsas. Allt har sin tid, och jag får ofta känslan av att Gud väntar tillsammans med mig, lika spänd på bebisens ankomst som jag är.

Posted in Andlighet i vardagen, Gravid

En kommentar till I väntans tider

  1. Jenny skriver:

    Kan tänka mig att gravid- och bli förälderfasen kan få en att känna Guds närvaro tydligare just i och med att det är något så stort och mirakulöst som sker mitt i livet. Längtar tills jag är där själv… Önskar dig en lugn tid tills bebisen bestämmer sig för att det är dags att komma ut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>