Äntligen gudstjänst!

Rubriken påminner om en serie barnböcker som vi har läst för Björn, och handlar om en liten elefant som lär sig hantera diverse lite krångliga moment i livet. Det finns ”Äntligen mat”, ”Äntligen syskon”, ”Äntligen regn” m fl.

Fast torsdagens gudstjänst kändes inte krånglig alls. Aldrig har väl en gudstjänst varit så efterlängtad! Efter en lång sommar utan andra kyrkobesök än under Medeltidsveckan, den snopna starten på hösten då vi kom en halvtimme sent och missade nästan hela mässan, och förra gången då jag inte var hemma och inte kunde gå, var det underbart att äntligen komma till kyrkan igen. Till på köpet var det Vildas doppräst som höll i mässan. Jag gillar både hennes predikningar och val av musik (båda anledningar till att hon blev Vildas doppräst).

Att gå på en riktigt fin mässa efter ett långt uppehåll är lite som att få en härlig massage efter att ha varit spänd och stressad en längre tid. Det känns som om något inombords öppnar upp sig och det blir lättare att andas. 

Posted in Kyrkan

En kommentar till Äntligen gudstjänst!

  1. Li skriver:

    Jag håller verkligen med dig! Det var jätteskönt att komma iväg till mässan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>