Jesu majskrok för dig utgiven

Vilda är fortfarande med i kyrkan varannan torsdag eftersom hon inte gillar att vara utan mig längre än några minuter. Det gör ingenting, för hon är så lätt att ha med, och de andra besökarna verkar bara uppskatta hennes närvaro. I torsdags satt hon på golvet vid min stol och åt majskrokar* och lekte med sina leksaker. Med jämna mellanrum tittade hon upp på mig för att kolla läget, och när vi sjöng tittade hon lite extra.

När vi gick för att ta nattvarden tog jag med henne, och hon satt i min famn och tuggade på sin majskrok. Det slog mig att majskrokar påminner mycket om oblater i både smak och konsistens, och blev lite full i skratt. Jag tror inte Jesus skulle ha något emot att somliga nattvardsfirare får majskrokar istället för oblater.

Fast något vin fick hon inte.

Jag har funderat mycket på nattvardens betydelse och är fortfarande osäker på vad jag egentligen ser i den. I torsdags kände jag plötsligt hur intensivt jag längtar efter att få träffa Jesus ansikte mot ansikte, och hur frustrerande och till och med smärtsamt det kan vara att inte få det. Nattvarden blir då en tröst, ett litet steg närmare Honom både fysiskt och i anden.

* majskrokar = bebisgodis av osaltad uppblåst majs med frasig konsistens och intetsägande smak

Posted in Kyrkan, Småbarnsliv

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>