Hjälpa till

För ett litet  tag sedan var jag och pratade med en diakon i min nya kyrka. Jag har i åratal gått på gudstjänster men egentligen inte känt någon och det blir lite tråkigt i längden. Tron växer som bekant i gemenskap, men jag är inte jättebra på att börja prata med främmande människor hur som helst. När vi flyttade tidigare i vintras tyckte jag att det var ett bra tillfälle att försöka bli mer aktiv i församlingslivet, och mailade den nya församlingen om vad det finns man kan göra för att hjälpa till. Svaret jag fick var att det finns hur mycket som helst! Jag visste att kyrkan gör mycket för samhället, men inte att det var så mycket. Nu gäller det bara att hitta tid för att vara med…

Jag ska börja med att sy grejer till en loppmarknad till förmån för fattiga i Tanzania. Det ska bli jätteroligt, och en bra början. Sedan hoppas jag kunna hjälpa till vid gudstjänster och i mån av tid även något frivilligt hjälparbete.

Jag har tänkt mycket på att hjälpa till den senaste tiden. Jag har nyligen börjat jobba igen efter min andra föräldraledighet, och jobbet som konsult för stora företag känns rätt meningslöst jämfört med att vara hemma och ta hand om barnen. Kan jag hjälpa till i kyrkan på fritiden kanske det kan väga upp lite samtidigt som jag får lära känna andra kristna och vara delaktig i församlingslivet. Ännu bättre blir det om jag kan få med mig barnen så småningom. Än så länge är de för små, men när de blir lite äldre skulle jag gärna vilja att det känns självklart för dem att hänga i kyrkan och församlingshemmet.

Posted in Andlighet i vardagen, Kyrkan, Småbarnsliv

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>