Fler appar

Jag har hunnit testa apparna från förra inlägget lite mer, och hittat några nya:

Frälsarkransen: Den är jättefin, men jag vet inte riktigt hur jag ska använda den. Att bara titta på en bild av ett radband räcker liksom inte, jag behöver något att ta i.

Buddhist Mindfulness: Den var bra ett tag, men sedan tröttnade jag på de kloka orden man skulle meditera över och tyckte inte att alla var särskilt kloka.

Mindfulnessappen: Den här är mer renodlad meditation utan något buddistiskt budskap, och passar mig mycket bättre. Visserligen har den ingen kristen koppling heller, men är ett bra redskap för att varva ner och fokusera.

Taizé Readings: Varje dag får man en bibeltext, med en kommentar från Taizé. Jag gillar den verkligen och önskar bara att både kommentarerna och texterna var lite längre.

Komplettorium: Minns inte om det är det rätta namnet på appen. När jag läste om den verkade det som om man skulle få en liten daglig andakt, och det stämmer visserligen, men det är samma text varje dag och det blir lite tråkigt. Jag har kvar den men använder den sällan.

Rosarium: Jag laddade ner den i hopp om att den skulle vara en hjälp till att lära sig Rosenkransen. Tyvärr (för mig) är den snarare ett stöd för minnet för någon som redan kan den. Jag behåller den tills vidare ifall jag skulle få tid att lära mig.

Posted in Andlighet i vardagen

2 kommentarer till Fler appar

  1. Li skriver:

    Tack för tipsen! Jag har letat efter bra appar, men inte hittat någon. Nu har jag installerat taizé readings.

  2. admin skriver:

    Det finns ganska mycket kristna och andliga appar, men man måste leta en del för att hitta dem, och långt ifrån alla är bra :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>