Hemlängtan

Vi flyttade för ungefär ett halvår sedan, och hamnade i en annan församling. Jag saknar bara en sak med området där vi bodde förut, och det är kyrkan. Jag har verkligen försökt att komma in i den nya församlingen, genom att prata med en diakon och försöka hjälpa till på olika sätt, men den känns liksom lite… orkeslös.

Det är mycket som de säger är på gång men inte har kommit än, som söndagsskola och gudstjänstgrupper. Jag gav bort en massa saker till kyrkans loppmarknad i mars, men fick ingenting alls sålt. För några veckor sedan var jag kyrkvärd, men det var inte alls som jag hade väntat mig. Snarare ensam och obetald vaktmästare än den gemenskap kring gudstjänsten som jag hade hoppats på.

I min gamla församling fanns ett betydligt rikare socialt liv, med gudstjänstgrupper, bibelgrupper, föredrag och annat. Visst kan jag gå där fortfarande, det är inte speciellt långt borta, men jag skulle föredra att komma in lite mer i församlingen jag bor i nu.

Posted in Kyrkan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>