Finns det flingor i himlen?

Vi har börjat prata lite om himlen hemma. Jag tycker det är svårt att prata om trosfrågor som om de är otvivelaktiga sanningar, men tror att barnen är för små för att förstå gråzonerna och ambivalensen som kan ingå i religiös tro. Vi kan ta det allt eftersom. Tills vidare kan jag se nyttan i religiös tröst när barnen upptäcker att livet inte alltid är så lätt.

Vi har förlorat flera av våra hönor den senaste tiden, till både rovdjur och sjukdom, och häromdagen kom Björn och var ledsen och sa att han önskar att han kunde göra hönorna levande igen. Jag sa att det önskar jag också, men hönorna är i himlen nu och där har de det bra och får göra vad de vill. I himlen finns allt som gör hönorna glada.

”Finns det flingor i himlen?” frågade han då. ”Om flingor gör dig glad finns det flingor i himlen” svarade jag.

Posted in Andlighet i vardagen, Småbarnsliv

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>