Bibelstudier

En fördel med att barnen plötsligt vill höra bibelhistorier hela tiden är att jag själv blir mer sugen på att läsa Bibeln. Småbarnsbibeln är av naturliga skäl väldigt förenklad, och när jag läser den börjar jag undra vad det står i den ”riktiga” texten. Ibland måste jag till och med slå upp bibelstycket för att kunna förklara något för Björn som är oklart.

Som t ex igår när vi läste om Josef som blev såld av sina bröder till några köpmän, fördes till Egypten och kastades i fängelse (1 Mos 37-39). ”Varför var han i fängelse?” frågade Björn. Det stod det ingenting om, så jag gick och hämtade min Bibel så att vi kunde se efter vad som hände (för den som undrar jobbade Josef som tjänare i ett hushåll där frun i huset flirtade med honom. När han inte ville ligga med henne anklagade hon honom för sexuella trakasserier och han hamnade i fängelse).

Jag har provat flera olika sorters bibelläsningsplaner, men tycker inte att de fungerar. Jag blir obstinat när någon annan bestämmer vad jag ska läsa, och tycker att det blir för rörigt att läsa enstaka verser eller kapitel utan sitt sammanhang. Så nu har jag helt enkelt börjat läsa från början.

Posted in Bibeln

2 kommentarer till Bibelstudier

  1. Sandra skriver:

    Hej. Det finns en bibelapp från http://www.youversion.com/ som har flera olika läsningsplaner. Jag har testat en där man ska läsa hela bibeln på ett år. Detta gör att man läser tre texter varje dag. En GT en poetisk och en NT, där en bok ur varje läses i taget. Jag gillar att ha ”någon” som säger åt mig vad jag ska läsa men samtidigt, precis som du säger, är det jobbigt när det blir uppstaplat konstigt. Jag använder planen som en riktlinje, sen om jag bara vill läsa 3 dagars evangelitext en dag så gör jag det. Hoppas du hittar de sätt som passar dig :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>