Bibelstudier: Noa skyller ifrån sig

Gamla Testamentet är ofta vackert och poetiskt skrivet, men vissa verser är riktigt roliga. Som 1 Mos 9:20-29 där Noa har supit sig full och däckat naken i sitt tält, och hans söner hittar honom. Den första som ser honom; Kaanan, berättar för sina bröder Sem och Jafet. Sem och Jafet lägger mycket diskret en mantel över sin far så att ingen ska se honom. När Noa vaknar lägger han en förbannelse på Kaanan så att han ska bli de andra brödernas slav.

Snacka om att överreagera. Kanske fyllgubben skulle tagit ansvar för sina egna handlingar istället.

Posted in Bibeln

Tags: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>