Guds rike

Jag och Bästisen var på taizémässa igen igår. Det var lika bra som förra gången, och precis som då utgjorde hela mässan ett enda glädjerus som ökade i styrka för varje psalm. Får man ha det så bra i kyrkan? Jag får nästan lite dåligt samvete och tänker att jag borde gå på en lång tråkig högmässa för att kompensera.

Psalmerna blev ännu finare av att jag har läst på internet att bebisen i magen nu kan höra ganska bra. Hen hör vad vi sjunger. Jag undrar om hen också tycker att sångerna är fina.

Texten för dagen handlade om Guds rike. Jesus sa till lärjungarna att Guds rike finns inom er. Jag vet att det inte är det han menar, men jag kunde inte låta bli att tänka på bebisen i magen som ligger där och väntar i sin hemliga inombordsvärld. Vi vet ingenting om den, vem det kommer bli eller vilken sorts liv hen kommer få. Hur kommer den att påverka sin omgivning? Bebisen är kanske inte Guds rike, men det är en liten bit av framtiden som finns intui mig, och en liten bit av skapelsen som pågår just nu.

Posted in Andlighet i vardagen, Gravid, Teologi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>