Varför en ny blogg?

Jag har bloggat på www.avanai.se sedan april 2010 och trivs bra med det. Bloggen är ett roligt och effektivt sätt att skriva av sig, få kontakt med folk, öva på icke-skönlitterärt skrivande och uttrycka åsikter. Jag har länge velat skriva om min tro och kampen för att få plats med stillhet och fokus på Gud mitt i småbarnslivet, men jag tycker inte att det passar i min vanliga blogg. Jag misstänker också att de som läser den kanske inte är så intresserade av religion. Därav en särskild blogg just för de frågorna.

Den här bloggen kommer nog också att innehålla en del vardagsliv, det är ju lite det som är poängen. Vardagstro, mitt i livet. Men jag vill fokusera på de andliga och religiösa delarna av livet och skriva om tankar och känslor som kanske inte passar någon annanstans. Det är svårt att prata tro i en sekulariserad värld, och lätt att känna sig dum. I en blogg ämnad för just det blir det kanske lättare och de som inte är intresserade kan hålla sig undan.

Jag kommer inte att ha någon statistik och räkna besökare, för den här bloggen är egentligen bara för mig. Om någon annan får något ut av den blir jag glad, men målet är inte att locka läsare. Jag vill bara skriva för att få ordning på tankarna själv. Jag skulle kanske lika gärna skriva dagbok, men jag tycker om bloggformatet. Det är lätt att skriva, det blir ordning och reda och man kan göra snyggt med teman och bilder.

Välkommen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>